Kuva: Taro Irei

DUO EVA ALKULA & TOMOYA NAKAI

Suomalais-japanilaisen duon, kanteleen ja koton synergiasta syntyvä sointimaailma on ainutlaatuinen, soittimet täydentävät toisiaan. Duon musiikki on tarinankerrontaa, vanhoihin japanilaisiin Noh –tarinoihin sävellettyjä teoksia tai suomalaisesta ja japanilaisesta kulttuurista ammennettuja hetkiä. 2016 Eva ja Tomoya juhlivat 10-vuotista yhteistyötään mm. julkaisemalla uuden levyn "Laulu - うたずくし", joka tutkailee japanilaisia ja suomalaisia kansansävelmiä uusin ja raikkain sovituksin.

Duo esiintyy vuosittain Suomessa ja Japanissa, ja haluaa näin lisätä kahden musiikkikulttuurin fuusioitumista sekä kulttuurivaihtoa Suomen ja Japanin välillä. Eva ja Tomoya ovat esiintyneet mm. Musiikin Aika-festivaalilla, Pohjoismaisilla musiikkipäivillä, Meidän festivaalilla, Musica Novassa sekä Kihaus Folk festivaalilla. Vuonna 2012 Kanteleliitto nimitti Duo Eva Alkulan ja Tomoya Nakain vuoden yhtyeeksi ja samana vuonna ilmestynyt ”Sillalla” valittiin vuoden kantelelevyksi. Duon ensimmäinen levy ”Youkihi” on vuodelta 2009.

Duon Facebooksivulle pääset tästä.

Kuva: Harri Hinkka

Kuva: Harri Hinkka

Eva Alkula & Jenny Vartiainen

Eva Alkulan ja Jenny Vartiaisen kanteleduo yhdistelee musiikissaan nykymusiikkia, minimalismia sekä popin ja etnon vaikutteita. Kanteletaiturien omat pop- ja etnissävyiset sävellykset synnyttävät nykykanteleteosten ja muille instrumenteille sävellettyjen teosten kanssa ainutlaatuisen musiikillisen kudelman, joka ilmentää duolle rakkaita teemoja kuten läpikuultavaa herkkyyttä tai tulista tulkintaa. Evan ja Jennyn soitinvalikoima ulottuu myös konserttikanteleiden ulkopuolelle, ja keikoilla kuullaan kanteleiden lisäksi mm. japanilaista tonkoria, kellopeliä ja soittorasiaa.

 

Kuva: Kimmo Varjoranta

Kuva: Kimmo Varjoranta

Eva Alkula ja Reetta Näätänen

Eva Alkula ja Reetta Näätänen esittävät suomalaista ja japanilaista kamarimusiikkia kanteleella ja klarinetilla. Eva ja Reetta olivat Sibelius-Akatemian ensimmäisiä vaihto-opiskelijoita Hokkaidon Kasvatustieteellisessä yliopistossa, ja heillä molemmilla onkin rakas suhde Japaniin. Japanilaiset vaikutteet kuuluvat myös duon ohjelmistossa, johon he ovat sovittaneet japanilaista musiikkia eri aikakausilta. Reetta toimii Tampere Filharmonian klarinetistina sekä kuuluu myös TampereRaw-yhtyeen sekä Akaan Kamarimusiikkiseura AKKA ry:n perustajajäsenistöön. Duo on esiintynyt mm. Hangon musiikkijuhlilla, Akaan kamarimusiikkiseuran kesäkonserteissa ja kotikaupungissaan Tampereella.